torstai 2. marraskuuta 2017

Horjumaton korttitalo

Oletko ikinä koittanut rakentaa korttitaloa? Kieltämättä se on erittäin hankalaa puuhaa.
Netistä löytämäni määritelmä korttitalolle on seuraava: 
“Se pysyy pystyssä tasapainon ja muiden korttien painon ansiosta, eikä liimaa tai muita kiinnikkeitä käytetä. Kortteja ei myöskään taivutella eikä rikota.”


Sanasta korttitalo voi tulla mieleen erilaisia negatiivisia, romahtamiseen liittyviä mielikuvia. Tosiasiassa korttitalo on oiva esimerkki toisten tukemisesta.
Korttitalon jokainen kortti on yhtä arvokas. Sillä ei ole väliä oletko korttitalon huipulla, tai pohjakerroksessa. Korttitalo nousee korkealle vain ja ainoastaan jos kortit tukevat toisiaan.

Vuosia järjestöaktiivina toimineena voin todeta, että korttitaloissa ja järjestöissä on paljon samanlaisia piirteitä. Järjestö pysyy pystyssä tasapainon ja muiden toimijoiden panoksen ansiosta. Jokainen toimija järjestössä on myös yhtä arvokas tittelistä, tai kokemuksesta riippumatta. Tärkeimpiä asioita vapaaehtoistoiminnassa on toimiva yhteistyö ja vilpitön halu kehittää toimintaa.

Järjestötoiminnassa on yksi poikkeava piirre: sen kortit, eli toimijat vaihtuvat usein. Nyt on myös HUMAKOn korttitaloon tulossa muutoksia.

Alle kuukausi ja kaikki uudet toimijat on valittu. Sitten perehdytykset alkavat  ja vuoden vaihteessa korttitalon uudet kortit aloittavat työnsä. Muistan oman alkuvuoden. Minua jännitti todella paljon astua uusiin saappaisiin ja ottaa vastuu hallituksen varapuheenjohtajana. Onneksi luotin itseeni ja korttitalon muihin kortteihin. Pikkuhiljaa alkoi syntyä hieno korttitalo. Lähde sinäkin mukaan rakentamaan unelmiesi vaikuttavaa korttitaloa ja hae mukaan. Haut HUMAKOn hallitukseen ja työryhmiin on auki.

Ystävänne Gurmann

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti