keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Hallituksen 2018 jäsenen esittely: Jesse Kareinen

Moi!

Olen Jesse Kareinen, 22-vuotias ensimmäisen vuoden yhteisöpedagogiopiskelija Suomen Turusta. Luonnollisesti tämä on vasta ensimmäisen kauteni hallituksessa ja roolini on toimia edunvalvontatiimissä hallituksen puheenjohtajiston kanssa. Tehtäviini kuuluu mm. vaikuttaminen Humakin valtakunnallisessa hyvinvointiryhmässä, sekä paikallisten alueyksikkö- ja hyvinvointityöryhmien opiskelijaedustajien toiminnan koordinointi. Toimin myös HUMAKOn häirintäyhdyshenkilönä yhdessä toiminnanjohtaja Marianna Rantasen kanssa.

Syksyllä ajattelin, ettei opiskelijakuntatoiminta välttämättä ole minun paikkani, mutta järjestöihmisen luonto vei voiton. Lähdin ehdolle edustajistoon ja aika pian syttyi motivaatio hakea hallitukseen. Edunvalvonnassa minua kiehtoo mahdollisuus tehdä yhteistyötä eri opiskelijoiden kanssa. Pääsen tekemään konkreettista vaikuttamistyötä ja pohtimaan opiskelijapolitiikkaa sekä yleisellä-, että käytännön tasolla.

Häirintäyhdyshenkilötoiminta on varsinkin #metoo-keskustelun myötä äärimmäisen tärkeää. Jokaisella opiskelijalla on oikeus koskemattomuuteen ja turvalliseen opiskeluympäristöön. Tätä haluan omalta osaltani olla turvaamassa. Häirintäyhdyshenkilöön kannattaa olla yhteydessä aina, jos epäilee kohdanneensa häirintää. Minun ja Mariannan yhteystiedot löytyvät HUMAKO:n nettisivuilta. Sähköpostiosoitteet ovat muodossa etunimi.sukunimi(at)humako.net

Tulevalta vuodelta odotan ennen kaikkea mahdollisuutta tehdä yhteistyötä niin opiskelijoiden, henkilökunnan kuin muidenkin sidosryhmien kanssa. Edunvalvonta on ihmisläheistä työtä ja odotankin innolla, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Hallitusvuoden yksi nakki tulee olemaan vaikuttamissuunnitelman tekeminen. Vaikuttamissuunnitelma tulee toimimaan tiekarttana opiskelijan arjen ja aseman parantamiseen ja sen pohjana käytetään HUMAKO:n poliittista ohjelmaa. Toivon, että vaikuttamissuunnitelma ei jää virtuaaliseen hyllyyn keräämään pölyä, vaan siitä tulee käyttökelpoinen työkalu jokaiselle HUMAKO:n toimijalle.

Odotan innolla tulevaa vuotta ja uusia haasteita hallitustyöskentelyn parissa. Norsunluutornini jalkoja saa ja pitää potkia, olkaa yhteyksissä!

Jesse Kareinen
Hallituksen 2018 jäsen, edunvalvontatiimi
jesse.kareinen@humako.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti